Vilsenheten skrämmer inte längre.



Idag följde vi med Jonathans föräldrar upp till Västanfors för att hälsa på hans mormor. Det blev en mysig fika på hembygdsgården, titt i en liten loppisbod, där vi hade turen att finna en väldigt fin gammal mandolin. På vägen hem somnade jag i bilen och nu har jag precis lagt ifrån mig Just Kids av Patti Smith. De senaste dagarna har jag trampat omkring i mina träskor, lyssnat på LP-skivor, letat fram grejer ur förrådet, cyklat ner till hamnen, druckit te hemma hos Sandra och Jesper, hängt in kläder i garderoben och druckit smoothie på trappan. Jag har insett att jag saknat alltihop mer än jag vågat erkänna. Det känns fint att vara hemma igen (men jag saknar redan det goda kaffet).

Gammalt blir nytt.



I torsdags hittade vi den här fina soffan med tillhörande fåtölj på Myrorna för endast åtta hundralappar. Träskorna hittade jag också på en hylla, för en femtiolapp. Vi har fyndat lite mer också, bland annat en pigtittare, en hatthylla, en läsfåtölj, en hög med böcker och tre par köksstolar. Allt på loppis och secondhand. Och jag älskar det, att köpa begagnat.

Ett kärt återseende.

Vi lever och vi har landat säkert i Sverige. I detta nu hör jag syrsorna sjunga i det höga gräset utanför och snart ska jag för första gången på ett år bädda ner mig i en riktig säng efter en mysig cykeltur.


Det har hänt mycket sedan i lördags. Vi har avslutat ett äventyr och påbörjat ett nytt. Vi har tagit farväl och kramat alla vänner med ett leende på läpparna och en tår i ögonvrån, med ett vi ses snart mellan läpparna innan vi hoppade på bussen mot flygplatsen. Vi har blivit upphämtade i Karlstad med åttio kilos packning, ätit veggoburgare på Max, blivit bjudna på mat, kramat familjemedlemmar, varit på loppisrundor på jakt efter nya möbler, utforskat nya Ikea, lagat mat och druckit vin på mammas balkong, tagit igen tid med syskonen i form av djupa samtal mitt i natten (och insett att jag har världens finaste familj), vi har städat i sovrummet i lilla huset (som ligger på Jonathans föräldrars tomt) där jag kommer att bo nu tills jag börjar på Tärna och ätit riktigt god pizza på Kajens fik.

Jag har också bidat min tid, rannsakat mig själv, gråtit en skvätt, men insett hur jävla skönt det är att vara hemma. Det trodde jag faktiskt inte. Livet står inte still just nu, jag har mycket att stå i, skola att ta igen, vänner att krama om, hus att städa, en höst att tänka på, natur att utforska och ett drös med böcker att läsa. Men jag ska försöka skriva ner mina rader så fort det finns lite tid över. Jag är glad att vi är tillbaka och att vi blev välkomnade med vackert sommarväder. Vi ses snart.


Time to let go.



Jag tittar på foton från det här året, alla fina stunder med vännerna, alla fina stunder tillsammans med Jonathan, alla fina stunder som har passerat. Som snart är slut. Det är en vemodig känsla som hänger i luften idag. Det vankas avskedskalas klockan sex. Det känns i bröstet. Det känns overkligt att ett år har passerat så fort, men samtidigt så långsamt. Hur tar man farväl av den finaste tiden i ens liv?

Morgonkaffe och Release me.

"Du har lyckan i ögonen," sa du innan vi somnade i natt.


En grå slöja har lagt sig över staden. Jag vaknar med dina händer längst mina revben. Balkongdörren står på glänt och gardinerna rör sig i takt med vinden. Du fixar kaffe naken och jag sitter inlindad i lakanen med rufsigt hår. Jag kommer att sakna morgnarna här.

Oordning och lycka.

Det är kaos i lägenheten och inom mig. Oordning på tankar, på saker och på sovtider. Mitt i allt så ska jag hinna med att skriva klart uppgifter till sommarkurserna, kramas så mycket jag bara kan med vännerna, städa lägenheten, packa saker och kanske lämna några rader här lite då och då. Men jag är glad, glad för att vi är på väg hem, glad för att det är mina sista högskolekurser för ett tag framöver, glad för den här tiden i Barcelona, glad för att jag har världens bästa pojkvän, glad för att vi har vänner som väntar på oss där hemma, glad för att livet är fint.

Haikuförsök




Brustna hjärtan som
sjunger på sista versen
halkar på en ton.
Disiga mjuka
junivindar tappar andan
i rörelserna.
Bruna lockar som
inbillar sig något som
aldrig har funnits.


Pulsen, takten och
gitarrfingertopparna
slog ett sista slag.
Vi omfamnades
som i en piruett på
dansgolvet i natt.

Med fjäderlätta
fötter föll vi baklänges
över kanterna.

Svärföräldrarna på besök i Barcelona.


Vi började fredagen med att ta metron till Mercat Enchants. Jonathan tittade på kameror, jag hittade en finfin klocka och en tekanna.

Efter det promenerade vi längst Diagonal och stannade och åt salladsbuffé på Fresco.

Sen promenerade vi längst Poble Nou mot stranden.

Vi tog ett dopp innan vi promenerade vidare hela vägen längst strandpromenaden.
Vi gick längst gamla hamnen, köpte macarons, tittade på hantverken (jag köpte ett par fina örhängen och ett armband) och fikade på en stor gräsmatta.

Vi gick längst La Ramblan och tittade förbi marknaden och köpte smoothie.


På lördagen mötte vi upp Jonathans föräldrar på eftermiddagen och åt grillbuffé.

Vi drack en kaffe i Parc Ciutadella och promenerade sedan till metron och åkte tillbaka till Grácia.

På kvällen åkte vi till Montjuïc och tittade på Font Mágica. Därefter mötte vi upp Vanessa och gick till ett mysigt mexikanskt ställe, där vi drack Frozen Margarita och åt riktig guacamole.

Idag har svärföräldrarna roat sig på egen hand och om det klarnar upp senare, blir det en kvällspromenad upp till Parc Güell.

Det här är slutet på en resa och början på en ny, med dig.



Jag har bestämt mig. Det är här mina rader kommer att trilla ur i fortsättningen. Mitt liv går mot förändring, Barcelonavistelsen går mot sitt slut och en ny tid i mitt liv är på ingång. Den tjugofemte juli packar vi våra väskor och åker hem till Sverige. Det känns rätt. Det kanske inte är den bästa tidpunkten att starta en ny blogg, mitt i allt, men snart ser det luftigare ut i almanackan. Jag ska bara avklara denna helg med besök, nästa vecka med flytt, plugg och många fina stunder med vännerna, innan jag landar. Jag hoppas ni följer med mig på en ny resa.

(Det kommer att dyka upp två delar till i tillbakablicken, så fort det finns tid... det kan också hända att det dyker upp några gamla inlägg som jag tycker lite extra mycket om. Puss.)

bloglovin

Barcelona, en tillbakablick 2

November, december & januari

November började med att Jonathan fyllde år och jag fotade min drömfångare i parken.

Vi var till stranden. Först med Cornelia, sen med mamma.

Jag fotade lite höstbilder i lägenheten.

En mysig novembermorgon.

Du och jag åkte till stranden och promenerade igen.

Jag hittade en massa dockhusmöbler.

Novemberångesten skrevs ner i skrivblocket och ljusen tändes, i en iskall lägenhet.
Vi fotade på terrassen en dag.

En vårdag i december.

Det blev julafton. Vi åt pannkakor och firade på vårt eget sätt tillsammans med Cornelia och Vanessa.

Vi fotade längst passeige sant joan.

Vi flyttade till en ny lägenhet i slutet av januari och åt den här inflyttningsfrukosten.

Barcelona, en tillbakablick

Augusti, september & oktober.

Första promenaden längst Barcelonas gator.

Vi flyttade in i vår lägenhet som vi bodde i det första halvåret.

Utsikt från Tibidabo.


Vi åkte till Tarragona.

Kvällspromenad i Parc Güell.

Den stora festen i Grácia började...

Jag försökte lära mig att spela gitarr.

Vi hittade ett ställe som sålde macarons.

Några sekvenser av lycka.

Jag fyllde år.

Vi höstpromenerade i sluetet av oktober, började på katalanskan, träffade våra nya vänner och hade besök av min familj.

Jag vaknade av regnet...

Tomheten förföljer mig även hit. Meningarna är fortfarande lika svåra att formulera. Men jag vet att det kommer att lösa sig med tiden. Det gör det alltid.

 

Jag somnade väldigt sent i natt igen och jag kunde inte sluta tänka på hösten. Vi är på väg ifrån Barcelona, det känns i hela kroppen och det känns bättre för varje dag som går. Till hösten kommer jag att göra någonting helt nytt. Det kanske inte låter lika häftigt eller stort som att flytta till Barcelona. Men för mig är det nästan större. Hela min tillvaro kommer att förändras. Rutinerna kommer att skapas från scratch och jag har chansen att förändra mitt liv till det bättre. Jag tror innerligt att det bara kan bli bättre, just nu.

 

Jag fantiserar om hur mitt rum kommer att se ut, hur jag ska göra det till mitt, hur dagarna kommer att vara utformade, vilka människor jag kommer att träffa, hur skolområdet ser ut, hur ofta jag och Jonathan kommer att träffas och vad vi ska göra när vi äntligen ses efter en veckas längtan. Jag ser fram emot fredagseftermiddagarna, när du kommer och hämtar mig med bilen. Vi kanske åker ut i skogen eller tar en fika någonstans och bara pratar om allt som har hänt. Efter det åker vi tillbaka till Västerås, lagar god mat, myser i soffan och träffar vännerna och dricker några glas vin. Jag blir glad av att tänka på det. Så jag hoppas verkligen att min höst kommer att bli lika fin som jag föreställer mig den. Men det återstår att se…

 

(Nu blir det frukost, sen väntar vi besök av svärföräldrarna framåt tolv. Vi får se hur mycket tid det finns för bloggen i helgen, men jag har påbörjat ett inlägg med bilder från min vistelse i Barcelona. En tillbakablick, så att säga. Vi ses.)


Om...

 

Det här är en blogg om känslokaos. En mental berg- och dalbana. Jag som skriver heter Ida och föddes en oktobermorgon 1987. Jag gillar fina ord och känslosamma fotografier. Och tycker att konst ska kännas lite i hjärtat. Jag lever för att skapa minnen och är väldigt nyfiken på världen. Om två veckor lämnar jag ett helt fantastiskt år i Barcelona bakom mig. Ett år som har förändrat mitt liv. På många sätt.

Till hösten börjar en ny era i mitt liv. Jag kommer att spendera mina dagar på skrivarlinjen på Tärna folkhögskola. Bo ensam för första gången i mitt liv, utan min hjälte och ägna mig helhjärtat åt skrivandet. Jag är livrädd... (vad har jag gett mig in på?)

Jag tycker om: att promenera planlöst, ljusa rum, att dricka vin med vännerna, läsa böcker, eftermiddagsfika, kaffe & te, gamla kameror & burkar, skogspromenader, katter, skrivblock, luftballonger, fina byggnader, pianomelodier, picknicar, havet, att sova länge, stjärnhimlar, långa pratstunder, mysiga frukostar och att kramas med min älskling.

Jag drömmer om att skriva böcker, bo i hus, upptäcka världen, flyga luftballong och leva ett kreativt liv tillsammans med min käraste.


Hoppas ni ska trivas.
(Har ni något på hjärtat kan ni skicka en kommentar eller ett mail till: [email protected].)

Jag har tidigare bloggat här.

Florstunn...

Skir, skör, graciös, vass, skrikig, florslätt, mager, osäker, lekande, slank, hårfin, transparent, eterisk, genomskinlig, spinkig, skarp, gnällig, spindelvävstunn, luftig, opålitlig, fladdrande, utspädd, smal, fin, sparsam, svag, svävande, ostadig, smärt, spetsig och slöjlik.